Stop traficului de ființe umane

Ființa umană tratată ca marfă – ne-am putea gândi la vremuri demult uitate în istorie când sclavii erau vânduți, cumpărați, abuzați, torturați și chiar exterminați. Deși este greu de imaginat, traficul de ființe umane continuă și astăzi.

 

Bărbați, femei și copii devin zilnic victime ale traficului de ființe umane. Scenariile sunt tulburătoare: copii răpiți pentru exploatare sexuală, femei obligate să se prostitueze sau să facă muncă forțată, bărbați răpiți pentru prelevare ilegală de organe. În același timp, alți bărbați și femei, membri ai diverselor rețele de trafic, se îmbogățesc în urma suferinței și a umilinței îndurate de cei pe care îi trafichează.

 

Conform celor mai recente studii publicate de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, în 2013 au fost identificate 896 victime ale traficului de ființe umane. Însă acest număr nu este oglinda fidelă a realității. În realitate, un număr mare de victime rămân neidentificate și în imposibilitatea de a primi ajutorul de care au nevoie.

 

Dacă ai informații despre un caz de trafic de ființe umane folosește serviciul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

 

Pentru informații și sfaturi în vederea evitării unei situații de trafic de persoane, puteți apela HelpLine 0.800.800.678 (apel național gratuit) sau +4.021.313.3100 (apelabil și din străinătate).

Programul de functionare: L-V orele 08.00-16.00

(sursa: Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane)