Școală pentru toți copiii!

Proiect

scoala_proiect

Școală pentru toți copiii! este un proiect de monitorizare a segregării școlare în Regiunea Nord-Est (Moldova), derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului și Centrul de Resurse pentru Participare Publică în perioada aprilie 2015 – aprilie 2016.

Proiectul propune o serie de acțiuni pilot inovatoare privind monitorizarea, prevenirea și combaterea segregării în educație, în județele Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

Strategia de intervenție presupune crearea unui sistemul integrat de monitorizare a segregării școlare în regiunea Nord-Est implementat în colaborare cu cinci organizații locale, dezvoltarea primei hărți interactive online privind segregarea școlară în regiunea Nord-Est și deschiderea primului Centru de Asistență Juridică pentru victimele segregării școlare.

Acțiunile de ameliorare a fenomenului de segregare școlară propuse de CADO vor reactiva eforturile anterioare ale societății civile, ținând cont de recomandările internaționale din domeniul educației.

Cinci organizații locale au fost selectate pentru a deveni watchdog al discrimnării în educație. Acestea vor primi instrumentele necesare monitorizării situațiilor de segregare școlară de la nivel local și vor fi sprijinite în eforturile de mediatizare a cazurilor.

În anul școlar 2015-2016, CADO va încuraja implicarea a peste 100 de copii din învățământul primar în realizarea unei campanii de promovare a dreptului egal la educație, dar și în realizarea unui film documentar cu privire la segregarea identificată în școlile din România.

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul fondului ONG în România cu suma de 146275 EUR.

Segregarea școlară în România

Fenomenul segregării este larg răspândit în școlile din România. Peste 60% dintre școlile monitorizate se confruntă cu situații de segregare școlară a copiilor romi, arată studiile realizate de UNICEF în parteneriat cu organizații neguvernamentale. Acest fenomen afectează grav calitatea educației copiilor romi și îi condamnă pe aceștia să își trăiască viața la marginea societății.

Proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Proiect derulat de:

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org.
Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Contact

Dacă ai un proiect în vedere sau vrei să afli mai multe despre serviciile și activitatea noastră, nu ezita să ne contactezi.