Program de capacitare a specialiștilor

Programul de capacitare are ca obiectiv general dezvoltarea cunoștințelor specialiștilor participanți în domeniul anti-trafic și de lucru cu victimele minore ale traficului de persoane, precum și conștientizarea dificultăților care apar în cooperarea inter-instituțională și crearea unor legături personale în vederea depășirii acestor posibile provocări.

Vor fi organizate 10 ateliere de informare a 150 de actori cu rol activ în protecția victimelor THB minore la care vor participa polițiști judiciari, procurori, judecători, psihologi, reprezentanți DGASPC, avocați. Atelierele vor fi organizate cu profesioniști din diverse sectoare de activitate în vederea creării unor legături profesionale personale, precum și a transferului de expertiză inter-profesională pe parcursul discuțiilor și al activităților practice desfășurate.

Atelierele sunt organizate sub forma unor activități teoretice și practice interactive, instruirea în plan teoretic prin predare fiind în permanență corelată cu punerea în practică imediată a informațiilor dobândite. Atelierul va atinge atât obiective de cunoaștere – aprofundarea de către participanții la curs a cunoștințelor în domeniul legislației anti-trafic și a protecției specifice victimelor criminalității în vederea acordării asistenței necesare victimelor traficului de persoane, cât și obiective de aplicare și integrare a cunoștințelor asimilate pe parcursul profesional al participanților.

Temele propuse sunt:

•           Traficul de persoane – perspectivă generală

•           Exploatarea și traficul de persoane/copii în dreptul penal român

•           Asistența și protecția victimelor traficului de persoane

•           Tehnici de lucru cu victimele traficului de persoane

•           Activitate practică (speță dată)

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Proiectul este derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (INSTITUTUL BUCOVINA) și beneficiază de o finanțare în valoare de 218.965,79 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Proiect derulat de:

Contact

Dacă ai un proiect în vedere sau vrei să afli mai multe despre serviciile și activitatea noastră, nu ezita să ne contactezi.