CADO despre Incluziune etnică și rasială la emisiunea Conviețuiri, TVR 1

Cerasela Bănică, președinta CADO – Centrul de Advocacy și Drepturile Omului a oferit un interviu pe tema incluziunii etnice și rasiale în România, în cadrul emisiunii Conviețuiri, pe TVR 1, în data de 7 iulie a.c., aducând în discuție cea mai amplă acțiune de monitorizare a segregării școlare, care se desfășoară la nivelul tuturor școlilor din 11 județe, privind cele 4 criterii: etnic, de dizabilitate, performanță școlară sau situație socio-economică, în cadrul proiectului Școala Pentru Toți Copiii!-II. După realizarea acestei monitorizări datele colectate vor fi transmise către Ministerului Educației și împreună vom încerca să identificăm soluții. Statul are obligația de a asigura egalitate în drepturi fiecărui cetățean inclusiv celor care fac parte dintr-o comunitate etnică.

„De la primul caz de segregare școlară semnalat în anul 2003 de către Romani Criss, fenomenul încă persistă. Este nevoie de resurse umane și financiare pe termen lung pentru combaterea eficientă a segregării prin măsuri de desegregare. Planuri de desegregare în ultimii ani au tot fost, dar au fost numai pe hârtie. Datele internaționale arată că copiii care sunt segregați nu au acces la educație de calitate. Niciodată nu vor putea fi asigurate servicii educaționale de calitate în acele școli sau clase segregate dacă nu va fi abordată mai întâi discriminarea rasială.”

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!”

“Proiectul este derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară (ACDC) și beneficiază de o finanțare în valoare de 245.973 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile a www.activecitizensfund.ro.”

Proiect derulat de:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Contact

Dacă ai un proiect în vedere sau vrei să afli mai multe despre serviciile și activitatea noastră, nu ezita să ne contactezi.