Dezbatem intens de la Costești pe malul mării

10 Aug 2015

Patru tinerii debateri din București alături de antrenoarea lor au deschis porțile lumii necunoscute și pline de minunății a debate-ului și oratoriei pentru copii romi și neromi din clasele VII-VIII, elevi ai Școlii Gimnaziale Costești, județul Buzău. Tabăra de Debate s-a desfășurat în perioada 31 iulie - 6 august 2015 la Lacul Racilor, Olimp.


Tinerii învățăcei au trecut cu bine primele încercări pentru aflarea secretului puterii unui argument sau contra-argument în construirea unei societăți bazate pe respectul pentru diversitate și drepturile omului. Apoi au descoperit cum pot lucra în echipă pentru susținerea unei idei.


Am dezbatut numeroase subiecte care îi preocupă pe elevi - despre facebook, uniformele școlare, telefonul inteligent dar și despre diverse situații de viață.


Trainer a fost Ioana Covei, coordonatoarea grupului de debate Sukar Club. Alături de Ioana, au participat patru membri ai clubului bucureștean, care au coordonat cele patru grupe de debate formate în tabără.


Elevii din Costești și profesorii lor vor continua antrenamentele de debate și la scoală, unde vor pregăti un eveniment public de debate, primul de acest fel din comunitate. Evenimentul public de debate susținut de elevii Școlii Gimnaziale Costești va avea loc în luna aprilie 2016.

 

Program educațional dezvoltat în cadrul proiectului Mai puternici pentru Costești! .

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul fondului ONG în România.