Deschidem porțile Grădiniței de vară de la Costești (jud. Buzău)

07 Aug 2015

Centrul de Advocacy și Drepturile Omului – CADO, Agenția de Dezvoltare Comunitară Buzău, Școala Gimnazială Costești și Instituția Prefectului Buzău au deschis Grădinița de vară din comuna Costești, jud. Buzău. Grădinița de vară va funcționa în perioada 7 august – 7 septembrie 2015, oferind 25 de locuri pentru preșcolarii romi și neromi din comună.

 

Copiii selectați în cadrul Grădiniței de vară vor fi ghidați de educatoarea Daniela Barbu. Activitățile didactice ale grădiniței sunt programate timp de o lună, în fiecare zi de luni, marți, miercuri, joi și vineri, între orele 9:00 – 13:00. Preșcolarii participanți în program vor primi o gustare hrănitoare chiar în cadrul grădiniței, în fiecare zi în care sunt prezenți la activități.

 

Timp de patru săptămâni, educatoarea organizează cu preșcolarii selectați diferite jocuri și activități, prin care aceștia au ocazia să descopere mediul înconjurător, să își dezvolte vocabularul și abilitățile practice, să lucreze în echipă, să își descopere abilitățile artistice, matematice, civice și multe altele.

 

Ne dorim să oferim copiilor din familiile cele mai vulnerabile din Costești ocazia să experimenteze pentru prima oară bucuria de a învăța împreună într-un mediu de studiu propice și atrăgător. Un copil pregătit în grădiniță este un copil cu șanse mai mari să facă față provocărilor din mediul școlar: prezența zilnică la orele de curs, pregătirea temelor, participarea la diferite activități, teste, dar și relaționarea cu colegii și cadrele didactice.”, a declarat Cerasela Bănică, președinta Centrului de Advocacy și Drepturile Omului.

 

Program educațional dezvoltat în cadrul proiectului Mai puternici pentru Costești! .

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul fondului ONG în România.